Antiacne ~ Simbok

Tembang rap dengan iringan musik hip hop sebagai renungan di bulan puasa sebelum menjatuhkan vonis: mudik ataukah TIDAK MUDIK ke kampung halaman di Magelang (ibukota karesidenan Kedu) sana untuk sungkem ke Ibunda tercinta yang selama ini telah mengasuh, membesarkan dan menyayangi kita tanpa pernah mengharapkan tanda jasa ataupun balas jasa

Artis (Band): Antiacne / Rony

Aku ora bakal lali
opo sing wis dadi dalane uripku
Janji aku mesti bali
nemoni simbokku yo sing tak trisnani

Saka dino rebo awakku lahir ning dunyo
Saka isone mung nangis.. ora ngerti opo-opo
Banjur ditatih… ajar mlaku ngasih mlayu
Mundak gede, ngguya-ngguyu trus nangis njaluk puthu
Kabeh tak lakoni opo sing dadi dalanku
Saka ngunthet SPP banjur dithuthuk guru
Simbokku ngasih mumed nganti jengkel diamped
Aku ora wani bali wedi mengko ndak disabet
Nanging simbok tetep trisno karo aku
ra peduli aku bocah sing ora mutu
Onone nggawe mumed trus ninggal mlayu
Wis jaan… pokoke ra iso digugu

Mbook… aku njaluk ngapurane sliramu
Marahi aku kepeped ngedol jarikmu
tak nggo totoan balbalan karo koncoku
Nek menang duwite tak nggo tuku buku

Aku ora bakal lali
opo sing wis dadi dalane uripku
Janji aku mesti bali
nemoni simbokku yo sing tak trisnani

Mundak gede tekane wektu bre
mulai plirak-plirik cewek terus tak singsoti (suit suit…)
Pernah pisanan aku mbajul si Parti
jebule Simbok ono ning mburi nggowo cemeti…
Aku njur dioyak mubeng kampung nganti bengi
Aku jan wedi tenan ora wani mbaleni
Tapi esoke Simbok koyone wis lali
gelem nggaweke emmi nganggo endog siji

Mundak gede meneh, weruh duwit horni
ono neng mung njaluk jajan tak nggo ngapeli
Si Parti sing pacarku kuwi
onone mung ngejak njaluk tuku klambi
Tak pikir… aku kudu lungo nggolek rezeki
kanggo Simbokku karo tak nggo rabi
Moga-moga Simbok gelem ngrestoni
Hayo wis, aku mangkat saiki!…

Aku ora bakal lali
opo sing wis dadi dalane uripku
Janji aku mesti bali
nemoni simbokku yo sing tak trisnani

Tekan kota gede aku dadi gumun dewe
Weruh omah-omah kok gedene podo koyo kene
Dalane ruwet pancen marahi mbingungke
Opo meneh panase… wah marahi kere….
Aku dadi sepet mergo le keno macet
Tambah mumed weruh cewek nggo rok methed
Wis pancen tak tekadi urip neng kene
golek gawean nggo butuh saben dinane

Simbok…
Aku dadi kelingan kowe
Urip neng kene ora koyo neng ndeso kae
Kabeh menungsane ngurus awake dewe
ra iso turu mikir Parti saiki kepiyee….
Aku janji arep dadi wong neng kene
Ra ketang keser-keser le ku nggolek duwite
rekasane urip ra arep tak rasake

Yo mung siji mBok:
Aku njaluk donganee…

[Reff:]
Aku ora bakal lali
opo sing wis dadi dalane uripku
Janji aku mesti bali
nemoni simbokku yo sing tak trisnani

28 Tanggapan

  1. jowo yah…

    ini namanya Magelangan, rasanya tak beda jauh ama mie aceh kok

  2. Mas JM tau juga ya Magelangan?? Ini sih favoritnya papaku sejak aku kecil, kalo ada tukang mie lewat pasti deh order Magelangan. Herannya tuh….. tukang mienya kok tau aja, campur2 mie dan nasi goreng

    Lagunya kayaknya enak, tapi aku tak begitu ngerti

  3. Syairnya ..OK , aku seneng lucu .. kelingan dek cilik biyen…, tp musicnya kurang seneng pakai Rap , maklum kupinge wong tuwo… he…he… senenge sing laras… ( Pakai Slow Rock Jawa gitu pasti OK banget.)

    kurang latihan aja kali’ pak
    coba’in deh tontonin 3X, nyanyi’in 5X, trus gedrug2 7X siapa tau bisa jadi jamu awet muda cap air muncrat lho. ha ha ha…..😆

  4. whoooaaa keknye lagunya lucu neh!…..hmmmm aku cuman tau lagu jawa nya si stasiun balapan…..(duhhh kok lupa ya namanya yg nyanyi)…ama ‘anyam2 nyaman’ nya sujiwo tejo……wehehhee…..

    cengkyou yaa udeh dateng ke blog ku………soriiii benerr kalo kadang isi blognya masih rada ajaib…..wihihihi bukannye males….cuman pas nungguin pak erte kemaren, aye ketangkep trantib!

    moga22 hari ini kagak ada operasi lagi drehh……hiks padahal aye bukan bencong….kok digaruk juga yeee?………….hmmmmm apa karena gatel?…..whooaaa pake caladine dulu deh aye!

    smileeeeee KISS KISS……cup cup muachhh…….special bwat JIWA MUSIK!

    oh iya ya… sujiwo tejo bisa nyanyi juga ya?! wakkkak…. jooo….. ki lho digandrungin cah ayu kinyis kinyis.
    Kebayang deh tejo njawab: dhuuud…….. udhuuud…..😆

  5. kemaren mudik di malang cari cd nya wis entek nang toko,… ono yang bisa kirim jarak jauh ga yoo??? nek ono sih kaset wae. turkesuwun

  6. Mas download veris mp3-ne onok po ora yo?? trus nek ngedonlot neng ngendi ???

  7. wow!! gue banget2 nih

    simboook………….. maafkan putromu nggih

    hik hiks…..

    huu huuuuuuuuuuu mboook aku kangen hiks…

  8. aku yo seneng lagune kui..

    yang mau download mp3-nya…monggo..
    http://19bee.blogspot.com/2008/09/simbok.html

  9. Maz…, Maturnuwun…,

    Mz ak tw duwe koleksi lagu ne Antiacne. koyo.,
    1. Simbo
    2. Siti Singset
    3. Paijo
    4. Tresno Tenan
    lan Liane..,

    Neng masalah’e saiki kaset qu wes rusak., sak jane ak seneng karo lagu ne…,

    pije iki Maz…., mbok tulungono ak ini…
    ben ora tak tutok karo munthu….

    APEK TENAN MaZzzz …,

    • mas mbok upload ra mas kui lagune…. aq njuk ndang

  10. apik apik …….neng kok musike jiplak canon yoo

  11. mas,njaluk lagu seng anyar!!!!!!
    simbok juga wes apik………

  12. Tambah kreatip yo massss

  13. wz jaaan keren tenan mz, magelang bangeeets pokoke!!!

  14. enggaul enggaul cak,kok amen kreatip ae cak

  15. weehh….sippp….sipp…
    gw ngafans bgt ma anti acne.
    lgu2x d ambon smpe mbludak…
    gw aj tau d ambonn..
    keren dachh….

  16. syair kr lagu mu bnr2 manteb tenan dab!

  17. Aku kangen karo lagu iki. . .

  18. wah mntap lagune……ngilingake kro almarhum simbokku….yaallah mugo2 simbokku di paringi barokahe panjenengan….salam bwat anak2 hip-hop pekalongan….khususnya kedungwuni gembong.

  19. ayo hip-hop pekalongan tunjukan kreatifitasmu…

  20. salam magelangan..
    lagune joss tenan om,
    pasti mulih aku riyaya iki..

  21. Simbok…
    Aku dadi kelingan kowe
    Urip neng kene ora koyo neng ndeso kae
    Kabeh menungsane ngurus awake dewe
    ra iso turu mikir Parti saiki kepiyee….

  22. lagune sekeco tenan mas,, ning nek download situse nang ndi zo?

  23. gmn cra download.a bozz..

  24. gmn cra download.a boz..??

  25. Keren tenan

  26. yo

  27. Hua…Hua….. Jadi terharu denger nih lagu

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: