Ngayogyakarta

Bagi para sahabat Jiwers yang hari ini sedang siap-siap mudik ke Jogja demi mengejar kewajiban setoran rutin bulanan ke anak-bini: “Semoga slamet sampai tujuan dan selamat berakhir pekan yaa…”. Bersama salah satu OST film Mengejar Mas Mas (produksi 2007) ini teriring salam “Jape Methe” buat seluruh anggota keluarga disana…
mengejar-mas-mas

Artis (Band): Genk Kobra

Witing kelopo jawoto ing ngarco podo
sak rukune niki genk Kobra
pancen nyoto kulo saking Surokarto
jlajah nagri Ngayogjakarto

Hegh!…

~{}~

Nga..yogyakarta kuthone aman berhati nyaman
Ko..ta seniman, kota pelajar lan kabudayan

/^V^\

Malioboro trus ngidul kuwi kraton Yojo
Kantor Pos gede ngarepe Senisono
ning dek mbiyen, saiki wis ora ono
Benteng Vredebug mbiyen panggonane londo

Golek gudeg neng Wijilan mesti ono
ndelok munyuk lan gajah neng Gembira Loka
arep sante neng laut, bablas kidul kono
Parang Tritis, Parang Endog, Parang Kusumo

Bantul – Projo – Tamansari,
ben ra ucul yo digondeli
Sle~man sembodo,
eman-eman marahi gelo

/^V^\

Tuku manuk nang Ngasem ‘sor Pulo Cemethi
Kaliurang nggon adem neng lereng Merapi
cemilane jadah tempe bacem: ngangeni
guo Selarong le nate perang jaman kompeni

Gajahmada, IAIN Kalijogo, UII
panggonane wong pinter sing podo setudi
Stasiun Tugu, Lempuyangan nggon kereta api
numpak sepur saka kono tekan ngendi-endi

Gunung Kidul handayani
bacut ucul angel nggoleki
Kulon Progo binangun
karo konco mbok yo sing rukun

Hoo!..

~{}~

Nga..yogyakarta kuthone aman berhati nyaman
Ko..ta seniman, kota pelajar lan kabudayan

Borobudur, Prambanan kuwi candi gede
Taman sari pemandian ning kari bekase
Tari Srimpi lan Gambyong sak gamelane
yen ditonton mesti wae yo nyenengake

Daerah Yojo ono papat kabupatene
Gunung Kidul, Sleman, Bantul, Kulon Progo batese
Dalad, sangi lan nyothe kuwu boso premane
yen tak pikir aku mesti kekelen dewe

Songo papat punjul enem
menawi lepat nyuwun ngapunten
Songo papat punjul enem
kulo niki lulusan Pakem

[Reff:]
Sithik buntil ojo dijupuk lan dithithil
Tangan reged ojo nggo uthik-uthik upil
Sirah mumet lan ngelu podo ngombeo pil
Dadi uwong sing pinter, ojo dadi pukil

Susuk wajan nggo goreng krupuk kuwi suthil
mbok yo anteng tangane ojo podo nggrathil
Benik ucul dondomi ben ora prithil
dadi uwong sing sugih, ojo dadi uthil

16 Tanggapan

  1. Thanks yah…. akhirny menemukan lirik lagu ini.

    Songo papat punjul enem
    menawi lepat nyuwun ngapunten

  2. iki lagu top markotop.salam buat seluruh warga jogja dan solo

    yen ditonton mesti wae yo nyenengake

  3. Nuwun yo.. neng websiteku yo wis tak posting videone

    Hecgkh!!….😯 lhoh kok pingal pinyi? dal pedni???
    Nuwun juga atas notifikasinya, udah aku update dab

  4. aduh-aduh.. maaf mas. ternyata sudah ada di sini lagu yang bikin saya kesemsem sama mas-mas..e, salah.. sama jokja…😀 huahh.. bisa semalaman ga tidur nih kalau ngoprek seluruh blog mas JM..

    saya ke jokja waktu kecil banget. pernah ikutan tour jawa -bali sama ortu. pengen lagi deh ke sana. ke jokja yuk mas?😀

  5. pahin dab

  6. Wah. mas Budi parikan lah=gune jan ampuh temen, biso gae guyu. Yen mituruku lagu ngayogyokarto plesetane biso di sejajane lagune “Jambu Alas” Didi kempot lan lagune “Kudu Misuh” lagune Dalang Poer . Sugeng ciptake lagu2 anyar. Sukses

  7. matur suwun kagem as budi cs,sampun dhamel aken tembang langkung sae kagem daerah kulo tercinta NGAYOJOKARTO.kulo nak prntau batam dados kelingan kampung halaman………..!!!!!!!

  8. Honyonye “genk kobra” bil pahiny methe
    Cara geyub badgeny..

    Boyi yadumel paygide

  9. siip tenan ki lagu pas karo aku banget njowoni tapi gak ketinggalan jaman

  10. matur nuwun sanget mas..

  11. mantaaaappppp…..akhirnya ketemu juga lirik lagu yang aqu cari-cari…YOGYA NEVER ENDING ASIA…!!!!

  12. .Ngayogyakarta seep tenan bro. .i love laguna ngayogyakarta. .:-).

  13. selalu inget lagu ini selama Merapi gelisah, marah dan berharap sudi reda..

  14. lagu kesukaan ku iki massss….

  15. tetep Istimewa mas dab….

  16. hihihiiiii….lama banget nyari lagu ini….kocak abissss….all about jogja smua disebut…..jogja bangetssss deh….

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: