Manthous ft Nurhana ~ Balen

Eling-eling Dik… jamane semono kecemplung kalen?

Artis (Band): Manthous, Nurhana

Jan jane Dik aku wis rindu
Wis rong taun lawase ora ketemu
Eling-eling Dik jamane semono
Runtang-runtung anane ra ono liyo Continue reading

Manthous ~ Getun

Oh ya, kemaren ada pesan dari pendengar radio via tilpun kayak gini: Katur para sederek saking Wonosari, Gunung Kidul lan sakitaripun, ampun kesupen kemangke sami nglempak wonten ing mBaron bakda riyaya nggih. See you there…

Artis (Band): Manthous

Getunku setahun
ning ati gelo, rasane kuciwo
Sithik-sithik mung ngalamun
anelongso rino awan wengi Continue reading

Manthous ft Nurhana ~ Sengit

Artis (Band): Manthous, Nurhana / Ki Sukisno

Bola-bali tak kandani yo mas yo
Bola-bali tak aturi yo mas yo
Kowe lungo awan bengi lali anak lali bojo
nuruti karepe ati Continue reading

Ojo Lamis

Artis (Band): Manthous / Ki Nartosabdo

Ojo sok gampang
janji wong manis
yen to amung lamis
Becik aluwung prasojo nimas
ora agawe cuwo Continue reading

Kangen

Artis (Band): Evie Tamala / Manthous

Manthou’s Campur Sari ala ndangdut

Pitung sasi lawase nggonku ngenteni
Mung sliramu wong bagus kang dadi ati
Rino wengi mung tansah tak impi-impi
Jroning ati kangenku setengah mati
Continue reading

Ojo Gawe-Gawe

Artis (Band): Evie Tamala / Manthous

Rumah tangga: nduwe bojo koyo jethungan

Bolak-Balik dikandani
bolak-balik wis diaturi
Mas.. kok ora digape
Jare ngono, kok malah ngene
Jare ngene, lha kok malah ngono
Mas.. priye karepe?
Continue reading

Sorga dan Neraka

Artis (Band): Hetty Koes Endang / Manthous

Lagu karya Manthous dalam bahasa Indonesia

Pikir-pikir,
memang kalau dipikir
betul nenek bilang
Continue reading

Rondo Kempling

Artis (Band): Mus Mulyadi, Waljinah / Manthous

prawan rondo ra patek penting, sing penting dijampin kempling

Ndak pundi Mbak Ayu
bade tindak pundi?
kadingaren tindak wae
ora numpak taksi
Continue reading

Nginang Karo Ngilo

Artis (Band): Waljinah / Manthous

Habis gimana ya.., mumpung sama-sama butuh sih

Eh eh eh.. nginang karo ngilo
Kothak cilik mas nggo wadah mbako
Aku Emoh-aku emoh yen kowe ngono
Plonga-plongo anggepmu koyo wong bodo

Continue reading

Pipo Londo

Artis (Band): Waljinah / Manthous

lanjutan lagu-lagu karya Manthou’s hari Minggu kemaren

Mas.. timun diiris-iris
Ojo nglamun-ojo ngelamun ra wis uwis
Kecipir – kecipir dipangan luwak
Yen dipikir-dipikir ngrusakake awak
Continue reading

Anting – Anting

Artis (Band): Erny / Manthous

Manthou’s Campur Sari untuk tayuban Jowo Wetanan
NB:
Lirik lagu tidak match 100% dengan suara sinden di pilihan klip video (improvisasi demokratis)

Ting anting ‘mbang cempoko
tondo moto soko seliramu
Ting anting tondo tresno
lahir bathin sineksih lintange wluku
Continue reading

Konco Tani

Artis (Band): Nurhana / Manthous

bowo dandang gulo konco tani

Ee… Ibo senenge
Konco tani yen nyawang tandurane
nyambut gawe
awak sayah seneng atine
Continue reading

Esemu

Artis (Band): Manthou’s / Manthous

yo do keplok…

Suwe ora ketemu, cah ayu
Gawe kangening atiku
Taksuwun rinten lan dalu
Pamujiku manggiha rahayu
Continue reading

Gethuk

Artis (Band): NN / Manthous

Reggae disco happy beat ala Manthou’s Campur Sari
Ojo turu sore-sore

Sore-sore padang bulan
Ayo konco podo dolanan
Rene-rene bebarengan
Rame-rame e..do gegojegan
Continue reading

Sakit Rindu

Artis (Band): Ndari, Wahyu / Manthous

Campursaren kebacut kepincut: lali anak, lali bojo, lali bondo.
Sabar…

Luwih becik loro untu
daripada sirahe ngelu
Sakit cinta, sakit rindu
Yen bengi ra biso turu
yen awan ra doyan mangan
amargo tansah kelingan
Continue reading

mBah Dukun

mBah Dukun
Artis (Band): Manthous / Manthous

Permisi mBah, kulonuwun
nopo ngriki daleme mBah Mangun?
Sing kondhang dadhos dukun
tetombo mesthi mantun
gadah putri namine Atun
Continue reading

Simpang Lima

Artis (Band): Manthou’s / Manthous

Rock disco ala Manthou’s campur sari

njanur gunung dik
malam minggu kok ngalamun
(malam minggu kok ngalamun)
biasane sore-sore wis diapeli
Continue reading

Putro Nuswantoro

Artis (Band): Manthous / S. Dharmanto

Langgam berisi seruan buat para putra Nusantara di seantero dunia
yang telah lulus sekolah agar mau kembali untuk turut memakmurkan nusa dan bangsa

Langgam Jawa ciptaan S. Dharmanto, pencetus genre musik campursari pada tahun 1972 bersama Orkes Puspita Jelita Semarang.

Dilantunkan oleh Manthous yang dikenal sebagai pemopuler musik campursari asli Wonosari dari grup campursari Maju Lancar Gunungkidul, Yogyakarta

Continue reading

Jamilah

Artis (Band): Jamal Mirdad / Manthous

Dari acara Aneka Ria Safari oleh ASRI (Artis Safari Republik Indonesia) di TVRI

Du duh aduh Jamilah
Gadis ayu anak pak Lurah
aduh manisnya…
dia pandai berdandan
dia cantik sekali
dia juga pandai mengaji

Continue reading

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 41 pengikut lainnya.